Mmmiddagsfrid

Nu har vi fått fyra leveranser av Middagsfrid och det är riktigt spännande att se vad det blir för rätter. Den här veckan var bäst tycker vi båda men förra gången var det en blomkålsgryta serverad med quinoa som M vägrade äta så han åkte och köpte sig en kebabtallrik istället (det blev många lunchlådor till mig för jag tyckte den var ok).

Tråkiga är dock när vi missar goda rätter antingen för att vi har 3-dagarskassen och det är något smarrigt i 5-dagars som utgår i våran eller som nu när det är smarrigt nästa vecka och vi bara har leveranser udda veckor. I vilket fall tycker jag ni ska testa Middagsfrid om ni funderat på det. Maten är god, det är lättlagat och ingår mycket grönsaker. Enda nackdelen är att det ibland tar lite tid att göra en del av rätterna för att man ska skala och hacka alla grönsakerna...

Veckans smarriga rätter:
Wraps med paprikakryddad färs, hummus, gräddfil och sallad
Pasta med rökt lax, fänkål och champinjoner
Rödbetor med halloumi, grönsaksris och örtsåsMammas lilla hjälpreda

Ikväll var vi till Maxi och veckohandlade. Väl hemma började jag med att packa in alla frysvaror. Under tiden ville Melvin hjälpa till att packa upp. Överst i en av påsarna låg ett 12-pack med ägg. Tyvärr slant han och kartongen landade upp och ner. Fruktade det värsta men som tur var det bara fem av äggen som hade skador, varav två som det rann lite ur. Hade tänkt baka en äppelkaka i veckan så medan kvällens middag (tacopaj) stod i ugnen var det bara att slänga ihop en smet redan idag för att inte låta äggen gå till spillo. Skönt ändå att inte alla krossades och jag tror allt jag ska ta mig en liten smakbit strax...

Det är så kul nu när jag märker mer och mer hur mycket Melvin förstår av det jag säger och följer mina uppmaningar (fast ordet NEJ lyssnar vi helst inte till). Just att packa upp maten var inget jag hade bett honom om men han var väldigt duktig (förutom äggolyckan då). Tänk så fort de lär sig hur saker funkar!

Film x 2


Både igår och idag blev det filmtajm här hemma (var alltför länge sen sist)! Båda filmerna var lite lagom enkla och innehöll ögongodis i form av Ashton Kutcher och Josh Duhamel. Dagens film var sådär - When in Rome - medan gårdagens film var den bättre av de två: Killers. Vill se fler filmer, har ni bra tips?!