Sommartävling - 4


Tidigare i vår upptäckte jag Kalasform och köpte lite formar på Designtorget. Har bakat muffins och bullar i dem och det är en fröjd för ögat när de ska serveras. Därför kontaktade jag Kalasform för att kunna ge er möjlighet att också kunna baka goda bullar/muffins eller göra smarriga mackor att ta med på picknick. Så nu har jag massor av bullformar samt picknickpapper som vinster!

Nu till tävlingsmomentet: för att vara med i tävlingen vill jag att ni i en kommentar till detta inlägg skriver ned ert favoritreceptbakverk eller smaskig macka! Tävlingen pågår till sön 27 juli 3 augusti kl 23.59. Sedan lottar jag fram vinnare bland alla som deltagit.

Låter väl enkelt?! PS. Glöm inte att lämna e-mail!

LYCKA TILL!!!
1 Carola L:

skriven

Dessa muffinsa blir gudomligt goda



Recept:



2 ägg

2dl socker

vispas poröst



3 dl vetemjöl

1,5 tsk bakpulver

1,5 msk vaniljsocker

röres i



50g smält smör

1,25dl mjölk



röres i



Stoppa i några blåbär/form!



Grädda i formar i ca 8 minuter i 225 grader

2 Lina:

skriven

åhh jag är nog lite tråkig, Men min rabarberpaj är en favorit!;) spec nu på sommaren.



125 gram smör

3 dl vetemjöl

1 dl socker



sen massa sockrade ( ca 1 dl) rabarber ;)

smula den torra blandning över de goda rabarberna sen in i ugnen i ca 20 min.



Ett måste är självklart vaniljsås!

3 Angelica:

skriven

Jag är ju helt galen i choklad så här kommer min favoritchokladkaka (från Nigella):



Kakan:

175 g osaltat smör, smält och avsvalnat

1 ¼ dl majsolja eller annan vegetabilisk olja

3 dl iskallt vatten

400 g vetemjöl

250 g strösocker

100 g ljust muscovadoråsocker (eller brunt farinsocker)

50 g kakao

2 tsk bakpulver

1 tsk bikarbonat

1 ½ dl gräddfil

3 ägg

1 msk vaniljsocker



Till frostingen:

175 g mörk choklad

250 g osaltat smör, rumstempererat

275 g siktat florsocker

1 msk vaniljsocker



Sätt ugnen på 180°. Häll det smälta och avsvalnade smöret i en stor skål tillsammans med majsolja och vatten. Rör samman.

I en annan skål blandar du vetemjöl, socker, muscovadoråsocker, kakao, bakpulvret och bikarbonat. Häll i skålen med smör-olje-vattenblandningen och rör samman utan att vispa.

I en tredje skål blandar du gräddfil, ägg och vaniljsocker, och häller sen blandningen i resten. Rör till en jämn smet.

Häll smeten i två kakformar (cirka 20 centimeter i diameter), som du smörat och klätt med t.ex. silikonpapper i botten. Grädda i 50–55 min tills de börjar lossna från formarna, men fortfarande är ganska mjuka i mitten. Låt svalna helt över galler.



Frosting

Smält chokladen. Rör samman smöret med florsockret, som du tillsätter en sked åt gången så att glasyren blir jämn. Tillsätt vaniljsocker och den smälta och avsvalnade chokladen, och rör till en jämn och himmelskt god smet. Lägg sen ¼ av frostingen mellan tårtbottnarna, och bred resten över kakan, även sidorna.



[email protected]

4 Camilla:

skriven

Pollykaka



Ingredienser:

3 ägg

2 dl socker

200 gr choklad (helst mörk, tex marabou eller blockchoklad)

100 gr smör

½ dl vetemjöl

1 påse Polly orginal



Gör så här:

Vispa ägg och socker poröst. Smält smöret och lägg i chokladen och rör tills den också smält. Blanda ner chokladsmeten i äggsmeten och tillsätt mjölet (rör om väl) och i med Pollyn.



Häll smeten i en form med avtagbara kanter (fäst gärna ett bakplåtspapper i botten så går det superlätt att få ur kakan sen). Grädda i 175 grader, ca 20-25 min (kakan ska vara kladdig).



Servera gärna med vispad grädde eller vaniljglass

5 Jessica:

skriven

Långpannekaka med bär



3 ägg

3,75 dl strösocker

150 g smält margarin

4 ½ dl vetemjöl

3 dl bär

(har provat med rabarber, hallon, vinbär. Allt funkar)

Pärlsocker



Sätt ugnen på 200 grader

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ner matfettet och mjölet. Häll smeten i en väl smord och bröad långpanna. Strö över bären och rikligt med pärlsocker.

Grädda i ugnen i ca 15 min. Kakan skall vara lite kladdig inuti så grädda den ej för länge. Skär kakan i rutor

6 emma:

skriven

jag har provat detta recept en gång

och blev sjukt gott

Ingredienser:



Deg:



125 g smör eller margarin

50 g jäst

1 dl strösocker

ca 15 dl vetemjöl

½ tsk salt

5 dl mjölk



Fyllning:



125 gr rumsvarmt smör eller margarin

1 dl strösocker

1 msk vaniljsocker eller kanel



Gör så här:



Smält smöret, häll i mjölken, och värm till lagom temperatur till jästen, (fingervarmt, 37 grader).

Blanda alla torra ingredienser och tillsätt degvätskan, blanda alltihop så att det blir en smidig deg.

Låt jäsa i ca 30 minuter.

Blanda under tiden fyllningen.

Rör ihop till en smidig kräm.

Tag ur degen ur bunken, arbeta ihop degen och dela den i två delar.

Kavla varje del till en avlång kaka.

Bred på fyllningen.

Rulla ihop.

Skär varje rulle i ca24 bitar.

Lägg bullarna i bakformar och låt jäsa övertäckta i ca 30 minuter.

Pensla de färdigjästa bullarna med uppvispat ägg.

Strö eventuellt pärlsocker på.

Grädda i ca 225 grader i ca 5-10 minuter.



Receptet är ifrån här

http://www.ninasmat.se/

7 Jenny:

skriven

klicka på länken så kommer till ett recept på en supergod kaka :D

http://zipzo.blogg.se/2008/may/cheesecake.html#comment

8 Tiara:

skriven

Hej!



I dessa sommartider kommer jag

med ett recept på en fullkomligt

gudomlig paj.





Pistagepaj



Deg:



125 gr smör eller margarin

3 dl vetemjöl

2 msk kallt vatten

2 msk florsocker



Fyllning:



100 gr skalade pistagenötter

saft och skal av 2 apelsiner

50 gr smör eller margarin

75 gr mörk blockchoklad

1 dl socker

1/2 dl sirap

3 ägg

1/2 dl vispgrädde



Hacka samman alla ingredienserna till

pajdegen, och låt vila i kylen 1 timme.

Kavla ut degen och klä en pajform, nagga

botten och sätt aluminiumfolie längs

kanten och förgrädda pajskalet i 200

grader i 10 minuter.



Skala pistagenötterna. Riv apelsinskalet

och pressa ur saften. Smält smöret och

lägg i chokladen, rör om tills allt smält.

Blanda ner alla ingredienserna utom

pistagenötterna.

Häll upp fyllningen i pajskalet och strö

över nötterna.

Grädda i 200 grader i ca 35 minuter.



Serveras ljummen med vispad grädde.

9 Sara:

skriven

De där formarna har jag trånat efter många gånger men picknickpappret verkar ju ännu coolare, det har jag inte sett i någon affär, Finns det på Designtorget? Här kommer ett egenkomponerat recept från mig, en klar favorit och man svänger ihop dem på ett litet kick =)



Sega blåbärsmuffins:



50 gram margarin

1 dl socker

1 tsk vaniljsocker

1 dl mjöl

1 st ägg

0,5 dl blåbär



1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Smält margarinet och dra grytan från värmen.

3. Rör snabbt ner alla ingredienser utom blåbär i grytan med margarinet. Klicka ut smeten i sex muffinsformar.

4. Strö blåbär på muffinsen. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.



Här finns en bild: http://www.kokaihop.se/recept/sega-blabarsmuffins



10 Sara:

skriven

Glömde mejlen =)

11 Lotta:

skriven

Kärleksmums



150 g smör eller margarin

2 ägg

3 dl strösocker

3 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

2 msk kakao

1 ½ dl mjölk

4 ½ dl vetemjöl

Glasyr:

50 g smör eller margarin

3 msk starkt kaffe

1 msk kakao

2 tsk vaniljsocker

3 dl florsocker

Garnering:

1-2 dl kokosflingor



Gör så här:

Smält smöret/margarinet och låt svalna.

Vispa ägg och socker pösigt med elvisp.

Tillsätt bakpulver, vaniljsocker och kakao. Kakaon kan siktas om den är klumpig. Vispa snabbt ihop med elvisp.

Tillsätt sedan mjölk, vetemjöl och det smälta matfettet. Vispa försiktigt snabbt ihop till en jämn smet med elvisp på lägsta hastighet.

Bred ut smeten i en form ca 40 x 32 cm med minst 3 cm hög kant som du antingen smörjt med matfett och bröat med ströbröd eller kokosflingor eller också klätt hela formen med bakplåtspapper.

Grädda nederst i ugnen (första falsen) i 225 grader i 10-15 minuter.

Gör glasyren. Smält smör eller margarin i en kastrull. Rör ner kaffe, kakao, vaniljsocker och florsocker till en jämn smet.

Bred den varma glasyren över kakan medan glasyren fortfarande är varm. Strö över kokosflingor.

Låt stå och stelna. Skär kakan i fyrkantiga bitar.



Jag är helt tokig i kärleksmums och vill förstås vara med och tävla. Länkar i min blogg förstås.

12 Susanne:

skriven

Kärleksmums tröttnar vi aldrig på!



Tid: ca 1 timme

Ca 20-30 st beroende på hur stora rutor man skär.



Ingredienser:

150 g smör eller margarin

2 ägg

3 dl strösocker

3 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

2 msk kakao

1 ½ dl mjölk

4 ½ dl vetemjöl

Glasyr:

50 g smör eller margarin

3 msk starkt kaffe

1 msk kakao

2 tsk vaniljsocker

3 dl florsocker

Garnering:

1-2 dl kokosflingor

Gör så här:

Smält smöret/margarinet och låt svalna.

Vispa ägg och socker pösigt med elvisp.

Tillsätt bakpulver, vaniljsocker och kakao.

Vispa snabbt ihop med elvisp.



Tillsätt sedan mjölk, vetemjöl och det smälta matfettet. Vispa försiktigt snabbt ihop till en jämn smet med elvisp på lägsta hastighet.



Bred ut smeten i en form ca 40 x 32 cm med minst 3 cm hög kant som du antingen smörjt med matfett och bröat med ströbröd eller kokosflingor eller också klätt hela formen med bakplåtspapper.



Grädda nederst i ugnen i 225 grader i 10-15 minuter.



Glasyren:

Smält smör eller margarin i en kastrull. Rör ner kaffe, kakao, vaniljsocker och florsocker till en jämn smet.



Bred den varma glasyren över kakan medan glasyren fortfarande är varm. Strö över kokosflingor.



Låt den stå och stelna. Skär kakan i fyrkantiga bitar.

13 Linda:

skriven

Vilka söta formar! Både jag o min syster älskar att baka så jag ska tippsa henne.



Här följer ett otroligt enkelt men supergott recept på en picknick smörgås.

vet inte riktigt va den heterL





Blanda dessa ingridienser i en skål.

Konsistensen ska bli krämig och fast.

Mängd varierar på hur många ni är som ska ha av röran.



Creme fraich (vanlig naturell)

Crab sticks

Finhackad gul lök

En gnutta vaniljsocker

Salt och pepper

Ev lite dill



Låt röran stå i kylen, i ca 1 time.



Lägg ett krispigt o nytvättat salladsblad på en formfranska.



Bred ut lagom med fyllning.'



Lägg en till skiva bröd ovanpå fyllningen.



Dela sen på tvären.



Givetvis blir d både revligare o snyggare om du lägger smörgosarna i fint papper.





14 sandra:

skriven

Trött på den vanliga grillmaten i sommar..?

Prova Grillad Panino(it.=liten brödbit)

-sök på "grillad panino" för bakrecept

-pensla med vitlöksolja,nypa salt(-kan även göras efteråt) och lägg halvorna på grillen och låt få en fin yta

-fyll paninin med sallad ex.ruccola,krispig bacon,en god ost ex.mozzarella,tomat mm

-vik ihop paninon och använd de fina smörgåspapperna från designtorget

-ät tillsammans med iskallt mineralvatten eller ett gott vitt vin :)



















15 leopardia:

skriven

1-2 bananer

1/2 liter klarbär

bred ut i en form, samt 1 dl strösocker, som varvande strös över bär och frukt



2 dl vetemjöl

2 dl havregryn

blandas med 100 gram smält smör och strös/smulas sedan över bär och frukt



grädda i ca 20 minuter på 225 grader.

klart och du har en supergod smulpaj!



ha det fint!

16 leopardia:

skriven

och jajust ja, i och med denna kommentar så är mailen lämnad oxå ...

17 Sofia:

skriven

Rabarberpaj



Blanda

2 ägg

4 dl crème fraiche

½ dl socker

1 msk vaniljsocker

ca 5dl kokade rabarber sockrade efter behag! (eller annanas, blåbär eller vad du nu känner för eller har tillgång till)

Häll fyllningen i formen.



Blanda

3 dl vetemjöl

150 gr smält smör

1 dl socker

1 msk vaniljsocker



Klicka över rabarbersmeten

Grädda i ca 160-170 grader tills kakan är gyllenbrun.



Servera pajen något avsvalnad med glass eller vanlijsås (eller både och)

18 Nettan:

skriven

Elins sylt-rutor!! 18 stycken.

4 1/2 dl vetemjöl

1 dl socker

1 msk socker

150 g margarin

1 ägg

2 dl lingonsylt



Strössel:

1 1/2 dl havregryn

1 dl socker

1 tsk vaniljsocker

50 g margarin



Blanda mjöl, sockret och bakpulvret i en bunke. Finfördela matfettet i detta. Tillsätt ägget. Blanda alltihop.

Tryck ut degen i en smord liten långpanna (ca 20x30 cm). Fördela lingonsylten över degen.

Strössel:

Blanda havregryn, socker och vaniljsocker till strösslet. Smält margarinet och häll över det. Rör om väl. Bred havregrynsmassan över sylten.



Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter.



Ugnstemp:200 grader.

Varmluft:175 grader.



Låt kakan svalna, skär den sen i bitar.



Jag serverade vanilj-glass till mina rutor och det uppskattades.



Går bra att göras laktos-fri, byt då ut margarinet mot mjölkfritt margarin.



Vill gärna vara med och tävla.



Kramar Nettan i Hälsingland.

19 Hem och Lyckas Mia:

skriven

Leila Lindholms New York cheesecake med blåbär har jag gjort flera gånger och den gör succé varje gång. Dessutom är den oerhört praktisk eftersom den ska helst göras dagen innan och stå till sig i kylen under natten vilket gör det smidigt när man ska ha besök.



300 g digestivekex

150 g osaltat smör

1 dl strösocker

1 dl maizena

2 tsk vaniljsocker

600 g Philadephia

2.5 dl kesella 10%

3 st ägg

1 dl vispgrädde

200 g vit choklad (gärna med citron/limesmak)

1 dl frysta blåbär



1. Sätt ugnen på 175 grader, varmluft (lägg på 25 grader för vanlig ugn, dvs 200). Smält smöret.



2. Krossa kexen i mixer och rör i det smälta smöret.



3. Packa blandningen hårt en form med löstagbar botten. Grädda botten i 10 minuter och låt den svalna.



4. Blanda socker, majsmjöl och vaniljsocker i en skål. Häll i kvarg och färskost och vispa krämigt med en elvisp.



5. Höj temperaturen i ugnen till 200 grader. Tillsätt äggen och vispa väl. Häll i grädden lite i taget under vispning.



6. Smält chokladen i ett vattenbad och rör ner den i smeten.



7. Fyll smeten över kakbotten och strö över bären på toppen. Grädda kakan i 30 minuter. Man kan täcka den med aluminiumfolie när den fått gyllene färg för att den inte ska bli för bränd. Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen i 30 minuter.



8. Låt cheesecaken stå i kyl över natten eller 6-8 timmar för att den ska sätta sig och bli lättare att skiva upp i snygga bitar.

20 Lizelotte:

skriven

Kokostoscakaka



Kaka i långpana med kokos och tosca



Chokladkaka med kokostäcke som är fruktansvärt god samt enkel och rationell att baka.



Tid: 1 timme



1 långpanna



Du behöver:



Kaka:



4 ägg

6 dl socker

8 msk kakao

2 krm salt

2 tsk vaniljsocker

3 dl vetemjöl

180 g smält avsvalnat smör

Glasyr:



1 påse (200g) kokosflingor

1 dl ljus sirap

2 dl socker

1 ½ dl grädde

75 g smör

Gör så här:



Sätt på ugnen. Smält smöret.



Vispa ägg och socker. Blanda i kakao, salt, vaniljsocker och vetemjöl. Blanda sist i det smälta avsvalnade smöret.



Bred ut kakan på en långpanna med bakplåtspapper. Grädda i 200 graders värme i 15 minuter.







Gör under tiden glasyren i en kastrull.



Blanda kokos, sirap, socker, grädde och smör och låt sjuda ca 5 minuter.



När kakan är klar bred på glasyren och grädda ytterligare 10 minuter i ugnen.





När kakan svalnat skär kakan i fyrkanter.



21 Lovisa:

skriven

Scones (ca 10 stycken)



3,5 dl vetemjöl (eller 1 dl havregryn + 2,5 dl mjöl)

1tsk bakpulver

1/4 tsk salt

1 msk strösocker

50g rumsvarmt smör

1,5 dl filmjölk (eller mjölk)



Blandas ihop till en deg.



Kavla ut till 2 cm tjock och ta ut rundlar med t.ex. ett glas



Grädda i 225 grader i 12 minuter (tilld de blivit gyllenbruna)



Servera nygräddade med philadelpia ost och jordgubbssylt!



Kommentera här: